EFRÉN LÓPEZ

Pàgina Web Oficial


INSTRUMENTS


TZURÀSTZURÀS

Constructor / Procedència::

Kitsos Theofanis (Kamatero / Grècia - 1999)

 

El tzuras és un llaüt de mànec llarg de la mateixa família i amb la mateixa funció que el buzuki grec, però amb un procés de construcció més senzill i primitiu. El seu cos, igual que el del baglamaàs grec, està cavat en una peça de fusta, a diferència del del buzuki que està fet amb llistons de fusta.

Té tres parells de cordes afinades re-la-re i un so més nasal que el del buzuki. Degut a açò, actualment no gaudeix d'una gran popularitat a Grècia, i sols uns pocs luthiers el construeixen habitualment.

TZURÁS

Constructor / Procedencia::

Kitsos Theofanis (Kamatero / Grecia - 1999)

 

El tzurás es un laúd de mástil largo de la misma familia y con la misma función que el buzuki griego, pero con un proceso de construcción más sencillo y primitivo. Su cuerpo, al igual que el del baglamás griego esté cavado en una pieza de madera, a diferencia del del buzuki que está hecho con duelas de madera.

Tiene tres pares de cuerdas afinadas re-la-re y un sonido más nasal que el del buzuki. Debido a esto, actualmente no goza de una gran popularidad en Grecia, y solo unos pocos luthiers lo construyen habitualmente.

TZOURAS


Vídeo


L'Ham de Foc (TVE 2, 2002)

Cançó de dona i home/Kopanitsa


TORNAR A PÀGINA PRINCIPAL