EFRÉN LÓPEZ

Pàgina Web Oficial


INSTRUMENTS


SANTUR INDISANTUR INDI

Constructor / Procedència :

Delhi (Índia - 2004)

 www.instrumentostradicionales.com

 

El santur (paraula persa que significa "cent cordes") és una cítara en forma de caixa trapezoïdal regular de fusta de morera que es toca percudint les cordes amb dos delicats martells de fusta.

Té dos petits rosetons a la tapa que ajuden a amplificar el so.

El santur té 72 cordes, disposades en grups de quatre. Cada grup de cordes es recolza a un pont mòbil de fusta que donen a l’instrument una gamma de tres octaves.

És utilitzat sobre tot en la música culta iraniana (o persa), i d’ell deriven instruments com el clave, el dulcimer, el santur persa o el piano modern.  

SANTUR INDIO

Constructor / Procedencia :

Delhi (Índia - 2004)

www.instrumentostradicionales.com

 

El santur (palabra persa que significa 'cien cuerdas') es una cítara en forma de caja trapezoidal regular de madera de morera que se toca percutiendo las cuerdas con dos delicados martillos de madera. 

Tiene dos pequeños rosetones en la tapa que ayudan a amplificar el sonido. 

El santur tiene 72 cuerdas, dispuestas en grupos de cuatro. Cada grupo de cuerdas descansa sobre un puente móvil de madera que dan al instrumento una gama de tres octavas. Es utilizado sobre todo en la música culta inaní (o persa), y de él derivan instrumentos como el clave, el dulcimer, el santur persa o el piano moderno.  

 INDIAN SANTOOR


TORNAR A PÀGINA PRINCIPAL