EFRÉN LÓPEZ

Pàgina Web Oficial

Noticies     Present     Futur     Passat     Biografia     Discografia     Imatges     Àudio     Partitures     Vídeo     Premsa     Ràdio     Instruments     Documents     Enllaços     Contacte

 


PRESENT


Tallers 2015: - 28 juny/5 juliol (Suïssa) - 13/18 i 20/25 juliol (Creta) - 27 juliol/1 agost (Frías, Burgos) FEU CLICK ACÍ


PROJECTES (per més informació feu click en cada imatge)


 

El fill del llop

Vos porte ací el meu primer treball discogràfic en solitari, que vinc preparant durant els darrers mesos. Per tal de presentar-lo en directe m'acompanyen els amics d'Abracadabra, un total de sis músics multiinstrumentistes posarem en escena aquestes composicions, en la seua major part instrumentals.

 

Evo

El meu primer projecte exclusivament medieval, que reuneix músics vinguts tant de la música antiga com de la tradicional i el rock, tots ells fent un exercici malabarístic entre rigor històric i interpretació actual que no done ganes de badallar.

 

Stelios Petrakis / Efrén López / Bijan Chemirani

Treball conjunt amb aquestos dos virtuosos intèrprets i compositors: el cretenc Stelios Petrakis (lyra de Creta, llaüts) i l'iranià Bijan Chemirani (zarb i altres percussions). El nostre primer CD com a trio es va enregistrar a Creta i ja s'ha presentat a diversos festivals de tota Europa.

 

Efrén López i Michalis Kouloumis

Projecte en format de duet junt amb aquest virtuós violinista xipriota, especialista en el repertori clàssic otomà i tradicional xipriota/grec. Amb en Michalis ja n'he ofert alguns concerts a Xipre i Grècia, mentre preparem el nostre primer treball discogràfic.

 

Daud Khan Ensemble

Grup dedicat al repertori tradicional afgà sota la direcció del sonador de rabab i sarod Daud Khan, el meu mestre des de fa vora deu anys de música índia i afganesa que resideix a Alemanya.

 

Mentre estigues viu brila, concert de 24 hores ininterrompudes

Proposta escènica coordinada junt amb l’associació mataronina Mapasonor, amb  24 hores ininterrompudes de música i audiovisual per somoure la nostra consciència i interpel·lar-nos amb l’exemple del compromís i l'esforç individual. En les circumstàncies actuals de crisi econòmica i de valors, tendim a quedar estancats en el plany. Aquesta proposta reivindica l’art i l’esforç com a actitud davant la pura negativitat: cal brillar, mentre estiguem vius.
 

 

Viola de Roda Sola

Una viola de roda electrificada i un bon grapat d'equalitzadors, loop stations, delays, flangers, phasers, wha whas i altres efectes són les eines necessaries per perpetrar el meu primer projecte literalment "en solitari". Des de passatges ambientals i psicodèl·lics fins a denses muralles de so creades amb una de les més antigues/noves fàbriques de melodies del planeta.

 

Concert de Rabab i Música Afganesa

Junt amb els companys Miriam Encinas (dilruba, flautes, bendir), Ciro Montanari (tabla) i Moncho Hernández (tanpura) i la col·laboració de la ballarina Marta Chandra, posem en pràctica a través d'aquest projecte els coneixements adquirits al llarg dels anys sobre la música afganesa, amb una visió personal però amb un gran respecte per les formes i estètica tradicional.

 

O (Electric Bajañí)

Retrobada amb la guitarra elèctrica després de més de 10 anys de divorci! No es tracta, però, d'un projecte rock, si no d'un experiment d'aproximació a les músiques modals des del so elèctric, amb l'ajuda d'un nou instrument capaç d'executar les inflexions dels modes microtonals d'influència turca o índia: la guitarra sense trasts o fretless.

 

Los Caminos de Serkeci

Seguint la línia encetada amb el treball d'Aman Aman (veure passat), presentem aquest programa de so intimista dedicat a la música de la diàspora sefardita otomana amb la veu de la cantant grega Spyridoula Baka.

 


ALTRES ACTIVITATS (per més informació feu click en cada imatge)


 

Cursets, Tallers, Seminaris

Des de fa més de deu anys organitze cursets de música modal d'arrel en diferents indrets de les rodalies de València, amb professors del més alt nivell. A banda, jo mateix oferisc tallers de composició, música medieval i enginyeria de so a diverses centres d'Europa.

 

Enginyeria de So i Produccions

Paral·lelament a la meua activitat com a intèrpret i compositor, em  dedique des de fa molts anys a les tasques d'arranjador, productor i tècnic de so d'estudi amb estils molt variats. Ací teniu algunes mostres de la meua feina.

 

Berklee València

Col·laboracions amb la prestigiosa escola de música Berklee College of Music, que, a banda de la seua coneguda seu a Boston (EUA), va obrir recentment una de nova a València.
 

 

Classes

Classes particulars i de grup de rabab, viola de roda, bağlama, ud i teoria del makam al centre Matilde Salvador d'Aldaia (L'Horta, Valencia).

 


ALTRES PROJECTES I COL·LABORACIONS (per més informació feu click en cada imatge)


 

Faun

He estat cridat a participar com a músic convidat en la gira del 2015 d'aquest grup alemany. Faun és una de les formacions amb més èxit de l'escena "gòtica" europea, i estarem presentant el seu disc "Luna" a les principals ciutats alemanyes, en auditoris amb capacitat per a entre 1000 i 2500 persones.

 

Ross Daly & Labyrinth Modal Ensemble

Un dels músics més actius i creatius del planeta ens inicia en una música que connecta el corrent natural de la tradició amb les més sofisticades exigències de l'oient contemporani. Des del menut poble de Houdetsi (Creta), el qual s'ha convertit en un centre referencial per a la música tradicional de molts països del món, aquest "laberint" ix per a captivar el públic amb la bellesa de la música que interpreta, preserva i ensenya.

 

7 Sóis 7 Luas Orkestra Lusitània

Enguany Efrén és el director d'aquesta orquestra oficial del Festival 7 Sóis 7 Luas. Després d'una residència a Portugal amb músics de diversa procedència, aquesta orquestra estarà girant pels països de la seua xarxa: Brasil, Portugal, Itàlia, Grècia, Croàcia, Israel...

 

Arcus

Aquest nou projecte posa en en comú les experiències de cinc músics d'una manera que són moltes a un temps. Tots cinc són intèrprets de diferents instruments de corda fregada a més de compositors. Utilitzen alguns dels instruments més sorprenents del planeta, des de les ancestrals viola de roda, tromba marina i vielles medievals al tarhu, amb només uns anys d'existència.

 

Efrén López i Robert Cases

Inusual duet que incorpora i posa a treballar de valent alguns dels instruments de corda polsada més bells del planeta. El tiorbista Robert Cases, provinent del món de la música antiga uneix la seua sensibilitat amb la d'Efrén i els seus llaüts per crear un programa de composicions pròpies i del repertori barroc que tracten de donar a aquestos instruments el lloc que els correspon en el nostre temps.

 

Zohreh Jooya

Cantant iraniana-afganesa que compta amb Efrén com a intèrpret de rabab i tanbur (dos llaüts tradicionals afganesos) per formar part del seu grup de música tradicional afganesa. Un dels escasos exemples d'intèrprets d'aquesta antiga i rica tradició en actiu que podem trobar a Europa hui dia.


 

TORNAR A PÀGINA PRINCIPAL